Nieuwe bijverzekering IXORG

Als alternatief voor de bekende bijverzekeringen voor tandartskosten is er door de tandartsenorganisatie NMT een nieuw product ontwikkeld: IXORG 

Uitgebreide informatie hierover vindt u via de website allseoverhetgebit.nl of via ixorg.nl

Kern van dit product is, dat er een klein bedrag per maand wordt betaald voor echte calamiteiten met een 100% dekking tot maximaal 10.000 euro. Let wel, echte calamiteiten zijn ongevallen en dus niet een kies die afbreekt tijdens het eten. Daarnaast wordt er geld gespaard voor de tandartsnota met een minimale inleg van 2 euro per maand. De vergelijking met de bekende paketten waarbij u bijvoorbeeld 15 euro premie per maand betaalt ziet er dan bijvoorbeeld als volgt uit: In de oude situatie betaalt u 12x15=180 euro per jaar. U krijgt 75% van uw tandartsrekening vergoed, met een maximum van 450 euro per jaar. Ook bij ongevallen krijgt u niet meer dan die 450 euro vergoed. In sommige jaren betaalt u meer premie dan u terugkrijgt. Bij IXORG betaalt u iets minder dan 5 euro voor de calamiteitendekking en spaart u ongeveer 12x10=120 euro per jaar voor de tandartskosten. Dit bedrag blijft uw eigendom; als u stopt met IXORG krijgt u terug wat er over is; binnen een gezin mag u zelf beslissen voor wie het gespaarde bedrag gebruikt wordt. Enige voorwaarde is dat u minimaal 1x per jaar uw tandarts bezoekt. Natuurlijk kunt u ook zelf sparen voor tandartskosten, maar u mist dan wel de calamiteitendekking.

Als tandartsen hebben wij geen belang bij de verschillende verzekeringsproducten. Wel vinden wij het jammer als er om financiële redenen tandheelkundig onverstandige keuze's gemaakt worden. Helaas komt dat steeds meer voor. Daarom zijn wij blij dat er een nieuw alternatief is ontwikkeld. Vraag gerust om meer informatie bij uw volgende bezoek.


27-10-2013